Vi gjør vårt ytterste for at våre pasienter skal få en positiv opplevelse. Her finner du noen vanlige «Spørsmål og svar». Ta kontakt med oss i Tannhelse Melhus på 72 87 90 10.

Hvor mye koster det/ pris?

Av og til får vi spørsmål over telefon hva en behandling vil koste. Dette er ikke alltid like lett å svare på. Tannbehandling er individuelle tjenester, slik at en konsultasjon er nødvendig for å gi et godt kostnadsoverslag. Selv om vi har stykkprisbehandling må vi avdekke alle problemstillinger ved å gjøre en nøye undersøkelse. Da kan vi planlegge behandlingen for å kunne gi deg et godt overslag. Dersom behandlingen forventes å overstige Kr 2000,-, får du alltid tilbud om et skriftlig kostnadsoverslag før behandlingen settes igang.

Det iser i tennene, er det hull?

Ofte kommer dette av blottlagte tannhalser, noe som i mange tilfeller kan lindres av en fluorlakk. Man kan likevel ikke utelukke at det er et hull i tannen, så vi anbefaler en konsultasjon. Dersom tannen reagerer på kulde og varme, og smerten «henger» i tannen en periode, kan dette være et tegn på at nerven er påvirket. Vi anbefaler da å ta kontakt snarest..

Visdomstenner

Mange har hørt skrekkhistorier etter fjerning av visdomstenner. Ikke alle visdomstenner må fjernes. Heller ikke alle er vanskelig å fjerne. Dersom det oppstår tilstander rundt en visdomstann dypere i kjeven, eller den ødelegger tannen foran, bør den fjernes. Den må da opereres ut. Vi har tannlege som har utført mange tusen slike operasjoner og vi vil gjøre vårt ytterste for at det skal bli en god opplevelse for deg. Inngrepet tar normalt 15-20 min., men du må påregne og være ca 50 min. på klinikken da vi skal undersøke og informere deg godt både før og etter operasjonen..

Trygdespørsmål

Det har etter hvert kommet flere og bedre muligheter for trygdedekning av tannbehandling. Da vi utfører mye behandling med trygdestøtte er vi godt oppdaterte på dette området. Se for øvrig egen info om «Tannlegen og trygd».

Tannen er slått ut av kjeven

Ta vare på tannen, men ikke rengjør den. Legg den fuktig i melk, vann eller i munnen. Oppsøk tannlege snarest.

Du mister en fylling

At du mister en fylling kan komme av at det er hull i tannen under fyllingen. Oppsøk derfor tannlegen.

Tannhelse-Melhus-vannglass